GR20 trail (4 days) Czech interview – Zbyněk Adámek – Rozhovor v češtině

Dobrý den, můžete se prosím představit?

Jmenuji se Zbyněk Adámek (@kevinen81), jsem z České republiky, pracuji jako IT a grafik. Dříve jsem jezdil závodně minikáry, hrál futsal, florbal, nohejbal.. Nyní se hlavně věnuji běh@ání se psem na dlouhé (dogtreking) i krátší (dogmaraton) vzdálenosti.

Přátelství
Přátelství

Také rád jezdím na kole jak horském tak silničním 🙂

Už jste zažili pěší turistiku?

Mám za sebou pár jednodenních treků u nás v česku nebo ve slovenských tatrách. GR-20 na Korsice pro mě byla první zkušenost s vícedenním trekem.

Můžete nám doporučit několik výletů ve vaší oblasti?

Česká republika má spoustu nádherných lokalit a snad nejlépe značené turistické cesty. U se nedá zabloudit:-)

Mezi nejznámějsí lokality patří Jeseníky, Krkonoše, Šumava, Krušné hory. Já mám ale nejraději pro mě domácí Hostýnské vrchy a Beskydy, zde trávíme nejvíce času.

Pokud jde o GR20: Kdy? Kterou cestou? Sám nebo spolu?

Na GR-20 jsem vyrazil s mým kamarádem Tomášem, který dostal tento výlet ode mě jako odměnu za 1. místo v závodě 1000 mil přes celé Česko a Slovensko 🙂 Lepšího parťáka jsem si najít nemohl… Navíc on už šel GR-20 předtím nonstop.

Šťastný
Šťastný

Společně jsme zvládli celou GR-20 i s výstupem na Monte-Cinto za 3 dny a 21 hod v termínu od 9. – 12. června 2019. Trasu jsme běželi ze severu na jih, tedy z Calenzany do Concy. Každý den jsme brzo vstávali a makali až do večera.. pamatuju si že první den jsme přiběhli na chatu někdy o půlnoci a všichni už spali 🙂

Jaký byl kontext (nebo přístup), kdy chtěl GR20 provést? Specifický přípravek?

Na GR-20 jsme se nějak speciálně fyzicky nepřipravovali. Hlavně jsme si to chtěli zaběhnout na pohodu a neprožívat takové fyzické vypětí, které nás potkává na našich dlouhých závodech se psy. 🙂

Jaké vybavení jste přinesli?

Já jsem měl 15l batoh, karimatku, spacák, pár triček a ponožek na převlečení. Jídlo a pití jsme si kupovali na chatách. Na nohách jsem měl obuty silniční boty Adidas Pureboost 🙂

Z Paliri do Conky
Z Paliri do Conky

Při přípravě GR20 jste přemýšleli o bezpečnostním aspektu?

O tom jsme nepřemýšleli…

Pořád sníh na cestě?

Ano, pár sněhových polí na severu jsme museli projít.. Tomáš se mi vždycky smál, když viděl mé hladké silniční boty, občas mě muslel i trošku jistit.. Já jsem tyhle úseky moc rád němel… Na druhou stranu jsme se alespoň mohli osvěžit a zchladit v tom vedru…

Sněhový průchod
Sněhový průchod

Pozitivní dojmy:

Jooo byl to neskutečný zážitek! Horský až skalnatý terén na severní části trasy, kde sotva lezete a pak RÁJ!! krásná příroda, jezera a lesíky, náhorní plošiny na té jížní, kde se konečně rozběhnete!! Navíc jsme cestou potkali na volno pobíhající koně a prasátka … prostě GR-20 vám nabídne všechno!!

velmi skalnatý terén
velmi skalnatý terén

Negativní dojmy:

Drahé pivo na chatách 🙂

Průchod s řetězem
Průchod s řetězem

Vaše největší rozdrcení?

Pamatuju si, že jedinou větší krizi jsem měl předposlední den v nějakém dalším nekonečném stoupání… připadalo mi, že se na ten kopec nikdy nemůžu vyšplhat, nakopla mě kofeinová žvýkačka a pak už to šlo 🙂

Dorazil na vrchol hory
Dorazil na vrchol hory

Vaše jeviště a vaše oblíbené útočiště?

Kolem Monte-Cinta.. byla to nejnáročnější a jedna z nejhezších částí GR-20

Poblíž Monte Cinto - GR20
Poblíž Monte Cinto – GR20

Zpráva, poděkování nebo poznámka?

Děkuji hlavně mému parťákovi za krásný týden na Korsice.

Having fun
Having fun

Měli jste během svého pobytu nějaký objekt, který byste mohli sdílet se čtenáři?

Vzít si sebou jen to nejdůležitější a mít co nejlehčí batoh.

Jezera Melo a Capitello
Jezera Melo a Capitello

Máte nějaké další rady pro čtenáře připravující GR20?

Pokud přiletíte do Bastie jak my musíte se pak nějak dostat do Calvi na start GR-20. Použijte autostop nebo jako my horský vláček, který je prvním super zážitkem na korsice.

Pokud jste uvažovali o přepracování GR20, změnili byste něco?

Příště si vemu ještě míň věcí ať mám lehčí batoh..

Osvěžující
Osvěžující

Chcete něco přidat?

Po zdolání GR-20 jsme se stopem dostali do Porta-Vechia, kde jsme strávili u moře celé odpoledne a noc.. Pak jsme přemýšleli jak se dostaneme zpět do Bastie na letiště. Vymysleli jsme 90 km trasu napříč korsikou po zasypané železnici a vyrazili pozdě odpoledne.. Běželi jsme přes noc a další celý den a díky tomu navštívili další krásné místa Korsiky.. Byla to paráda!!

Příjezd GR20
Příjezd GR20

Emeric > Zbyněk : Velice vám děkuji za zpětnou vazbu, zejména v češtině, která pomůže českým čtenářům připravit GR20. A také vám všem blahopřeji k tomuto skvělému výkonu! Brzy se uvidíme !

Kniha turistů GR20
Kniha turistů GR20

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

*